Bomen Kappen & Rooien

"

Bomen zijn onmisbaar voor de mens. Dat neemt niet weg dat ze soms onwenselijke of zelfs gevaarlijke situaties veroorzaken. In dat geval verwijdert EKo Cultuurtechniek de boom op een veilige en professionele manier.

Verwijderen als onderdeel van boomverzorging

Een omgevallen boom over een autoweg, de ene boom die de andere belemmert in de groei of een boom die de bouw van een woning hindert: soms is het noodzakelijk om een boom te verwijderen. Afhankelijk van de standplaats van de boom, de beschikbare ruimte en het type boom kiest EKo Cultuurtechniek een passende verwijdermethode, zoals rooien, kappen of vellen. Wij beschikken over een stobbenfrees met mobiele kraan om de wortels van een gerooide boom te vernietigen, zodat deze niet opnieuw uitlopen.

Versnippering

Na het snoeien of verwijderen van een boom verwerkt EKo Cultuurtechniek tot houtsnippers. Deze kunnen hergebruikt worden als bodembedekker, voor de bekleding van looppaden of om groene stroom op te wekken. Zo zorgen we ervoor dat de werkplek netjes wordt achtergelaten en recyclen we het hout.