Kwaliteit van de EKo Cultuurtechniek

"

EKo Cultuurtechniek is maatwerk. Om iedere boom de beste behandeling te geven, zijn onze medewerkers gecertificeerde allround boomverzorgers. Zij hebben allen het kwaliteitscertificaat ETW (European Tree Worker) behaald.

Behalen van het kwaliteitscertificaat

Het ETW is een internationaal erkend kwaliteitscertificaat voor boomverzorging. Met het behalen van dit diploma wordt de deskundigheid van de boomverzorger erkend, evenals de kwaliteit en het resultaat van de verzorging. Boomverzorgers moeten aan hoge eisen voldoen op het gebied van opleiding, kennis en ervaring om mee te mogen doen aan het ETW-examen. Wil de boomverzorger het certificaat vervolgens behouden, dan is hij of zij verplicht om actief werkzaamheden te blijven verrichten en op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in het vak.

Wat kan een gecertificeerde boomverzorger?

Met het behalen van het ETW hebben al onze medewerkers kennis van de groei, functie en ontwikkeling van bomen. Wij herkennen diverse ouderdomsstadia van een boom en weten welke structuur daarbij hoort. In de praktijk combineren wij de kennis die we hebben met de waarnemingen die we ter plaatse doen. Bovendien zijn we geschoold in klimtechnieken, het hanteren van hoogwerkers en het snoeien en vellen van planten. Laat het aanplanten, onderhouden en verwijderen van bomen in Gelderland dus met een gerust hart over aan EKo Cultuurtechniek.

Onze certificaten