Boomverzorging voor overheid en particulieren

"

Een boom zoveel mogelijk boom laten, dat is het uitgangspunt van EKo Cultuurtechniek. Wij kijken naar de mogelijkheden om een boom of boomgroep zo lang mogelijk in de eigen vorm te laten groeien, van de aanplanting tot eventuele snoeiwerkzaamheden.

Aanplanting van bomen en boomgroepen

Het onderhoud van een boom begint al bij de aanplanting daarvan. Anders dan een bosbouwer, die hele gebieden beheert, plant een boomverzorger één of enkele bomen aan. Dit doen wij door een plantgat te creëren, de kluit te plaatsen en deze te voorzien van een drain. Het is ook mogelijk om de boom te verstevigen door middel van kluitverankering, palen of een boomband.

Snoeien en onderhouden

Het snoeien van een boom is lang niet altijd nodig. Een boom kan immers doorgroeien zonder dat daar mensen aan te pas komen. Daarom snoeit EKo Cultuurtechniek alleen als daar een reden toe is, zoals de aanwezigheid van dode takken. Ook als er sprake is van verbouwing, nieuwbouw of takken die de weg belemmeren, biedt het snoeien van een boom uitkomst. In alle gevallen zijn wij erop gericht om de boom zoveel mogelijk op natuurlijke wijze verder te laten groeien.